Starting problems

Those bits as owners we just know will occur!
Forum rules
DO NOT POST QUESTIONS HERE ABOUT FAULTS PLEASE USE THE GENERAL QUESTION AREAS
Post Reply
User avatar
kusek194
Getting to know you
Posts: 16
Joined: Thu Feb 23, 2017 6:44 am
Real Name:
Coupe: Gen3
Engine: 1.6
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Starting problems

#1

Post by kusek194 »

Hi.

I am having sometimes starting issue whit starting my car. it just cranks.
There havent been anny simptoms before and when driving.

Mehanic did diagnostics and there are no faults.

Has anyone some ideas where do i start looking for faults.

I am having 2003 coupe 1.6


User avatar
foxfeeder
Regular contributor
Posts: 1213
Joined: Wed Dec 12, 2012 2:36 pm
Real Name:
Coupe: Veloster
Engine: 1.6
Has thanked: 0
Been thanked: 6 times

Re: Starting problems

#2

Post by foxfeeder »

Possible immobiliser issue. First thing: Do you have 2 keys? If so, try the other one than the one you usually use.
Image

No Dougal! This one is small, but that one is far away. Small. FAR away!
User avatar
Shel
Club manager
Posts: 4207
Joined: Thu Oct 16, 2014 11:24 am
Real Name: Sherri
Coupe: Gen3
Engine: 2.0
+_number: 2007
Has thanked: 42 times
Been thanked: 115 times
Contact:

Re: Starting problems

#3

Post by Shel »

No fault codes showing could be Crankshaft Position Sensor breaking down, IACV blocked/not working correctly, plugs breaking down & finally plug leads giving up which they tend to do on Coupes quite suddenly,
People should really stop expecting normal from me... It's never going to happen :icon_cool:

My Coupe Build Diary viewtopic.php?f=72&p=328213#p328213
Post Reply